Kapcsolat

Iroda: 3100 Salgótarján, Füleki út 12.

Iroda: 06 32 431-544

Információ: 30/955-2137

Halottszállítás: 30/955-2138

E-mail: info@rexhumanum.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

  

Vidéki kirendeltségek:

3123 Cered, Kossuth út 6.

Tel: 20/557-5172

3125 Szilaspogony, Rákóczi út 25.

Tel: 32/408-034

3124 Zabar, Ady Endre út 19.

Tel: 32/407-097
Megosztás

Hamvak temetése hajóról a Dunába

Az elhunyt hamvainak hajóról a Duna folyamba történő temetésére nyílik lehetőség minőségi környezetben, megindító szertartással.

Ha Önt vagy az elhunytat valamilyen emlék vagy korábbi kapcsolat fűzi a Duna folyamhoz, illetve az elhunyt kifejezett kérése az volt, hogy hamvait szórják a Dunába, akkor ezt a temetési formát ajánljuk figyelmébe. Ez a szertartási forma a hamvasztásos temetés személytelenségét kompenzálja a minőségi kialakítású hajó berendezéssel, a hajó személyzetének empatikus viselkedésével, illetve azzal a körülménnyel, hogy a hozzátartozók a temetés megtörténte után együtt maradnak addig, amíg a hajó ki nem köt. Nem utolsó sorban nyáron klimatizált, télen pedig fűtött a búcsúztatás helyszínéül szolgáló hajó belső tere.

A teljes körű ügyintézés és szertartás menete:

Az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a szükséges iratokkal munkatársunk beszerzi a halál helye szerinti polgármesteri hivatal Okmányirodáján. Leegyeztetjük és lefoglaljuk az Ön által kiválasztott temetési időpontot és rendezzük a szertartás költségeit. Megszervezzük az egyházi vagy polgári szertartás szerinti búcsúztató személy – katolikus pap, református lelkész vagy világi szónok - közreműködését a temetésen. Gondoskodunk az elhunyt holttestének hamvasztásra történő elszállításáról a kórház patológiájáról vagy a temetőből a megjelölt hamvasztó üzembe. Itt megtörténik a hamvasztás és a hamvak légmentesen lezárható műanyag urnabetétbe történő elhelyezése, melyre egy időben eltávolíthatatlan módon feltüntetésre kerülnek az elhunyt adatai és a hamvasztás azonosító jelei. A művelet megtörténte után a hamvakat munkatársaink visszaszállítják irodánkba, áthelyezik azokat a kiválasztott bio urnába és kiszállítják a szórás helyéül szolgáló hajóra, ahol a hajó kapitányának átadják az urnát.

A temetés kezdő időpontja előtt fél órával a hajó személyzete fogadja a gyászoló hozzátartozókat a hajón. A hajó a pesti oldalon, a Margitszigettel szemben a Dráva utcától lassan, méltóságteljesen elindul a búcsúztatás helyszínére, a Népsziget déli részéhez. Az úton megtörténik az elhunyt polgári, vagy egyházi szertartás szerinti búcsúztatása. A búcsúztatóbeszéd végére a hajó megérkezik a temetés helyszínére ahol a hajó személyzete az elhunyt hamvait tartalmazó urnát a Duna vizére helyezi. Az urna az elhunyt hamvaival csendesen elmerül a habokban. A gyászoló család és a temetésen megjelentek egy-egy szál virággal búcsúznak el szeretett halottjuktól, melyet a Duna vizébe dobnak. A hajó visszatér kiindulási pontjához.

Az Ön igényeinek megfelelően vállaljuk a kórházban az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványának és Statisztikai lapjának beszerzését, ha van a kórházi hűtési díj kifizetését, az elhunyt öltöztetésének, sminkelésének megrendelését a ruházat leadásával együtt, illetve ha nem egészségügyi intézményben történt a haláleset, akkor a hamvasztáshoz szükséges illetékes Tisztiorvosi Hivatal engedélyének beszerzését.

Halotti tor a hajón:

Az elhunyt hamvainak temetési szertartása után a hajón tudja vendégül látni a temetésen megjelent családtagokat, barátokat és ismerősöket. Nem kell felkészülnie, utána járnia arra, hogy hol is tudja megrendezni a fogadást, elég jeleznie cégünk felé ezt az igényét. Munkatársaink mindent elintéznek Ön helyett!

A részletekről irodánkban vagy telefonon kaphat pontos felvilágosítást.

 

Megközelíthetőség:


A temetési hajó a Pesti alsó rakpart utolsó kikötőjéből, a Dráva u. – Révész u. közötti szakaszról fut ki.
A kikötő megközelíthető a 3-as metró Dózsa György úti megállójától (vagy a Jászai Mari téri végállomástól) a 75-ös trolibusszal a Dráva utcai megállóig, onnan néhány perc gyalog.