Kapcsolat

Iroda: 3100 Salgótarján, Füleki út 12.

Iroda: 06 32 431-544

Információ: 30/955-2137

Halottszállítás: 30/955-2138

E-mail: info@rexhumanum.hu

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

  

Vidéki kirendeltségek:

3123 Cered, Kossuth út 6.

Tel: 20/557-5172

3125 Szilaspogony, Rákóczi út 25.

Tel: 32/408-034

3124 Zabar, Ady Endre út 19.

Tel: 32/407-097
Megosztás

Búcsúztatás

Segítséget nyújtunk Önnek, hogy a temetési szertartás méltó körülmények között kerüljön megrendezésre.

Megszervezzük az egyházi vagy polgári szertartás szerinti temetési beszédet. Felkészült és tapasztalt polgári szónokok közül az Ön által kiválasztott személyt kérjük fel szeretett halottja búcsúztatásának lebonyolítására. Ha egyházi szertartás szerint kívánja temetni hozzátartozóját, úgy a felekezet szerinti katolikus papot vagy református lelkészt megkeresve egyeztetjük a temetés időpontját.

Cégünk polgári búcsúztató személynek ajánlja Önnek:

    

Németh Anna

színésznő, énekesnő,a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház tagja.


Legfőbb célom a segítségnyújtás. Hiszem, hogy mindenkit megillet a személyreszabott végső búcsú. Minden ember egyszeri és megismételhetetlen. Segítségnyújtás a gyászoló családoknak ahhoz, hogy a végtisztesseg méltóságát megőrizve elbúcsuzhassanak hozzátartozójuktól. Nem könnyű, de lélekemelő feladat! A szertartás a család és barátok végső búcsúja. Lelki békét, megnyugvást nyújtó emlékké kell válnia, segítve a gyász feldolgozását.

Erre törekszem!!!! 

   

Polgári búcsúztatás menete:

A búcsúbeszéd megkezdése előtt halk várakozó zene szól a ravatalozóban. A búcsúztató személy a ravatalozóba megérkezve megáll az elhunyt koporsójánál vagy urnájánál és megkezdi a temetési beszédet. Ezzel a momentummal veszi kezdetét a temetési szertartás.

A búcsúztató személy a családdal előre egyeztetett búcsúzó szöveget adja elő, melyben lehetnek versek, énekek esetleg imádságok is. Általánosan elmondható, hogy a beszéd elgondolkoztató momentumokat említ fel ami az elhunyttal történt élete folyamán illetve valamelyest megpróbál megnyugvást hozni a gyászoló egybegyűltek részére.

A ravatalozóból a gyászmenet - élén a búcsúztató személy vezetésével - utolsó útjára kíséri az elhunytat a végső nyughelyéül szolgáló sírhelyhez. Itt a búcsúztató személy egy vers elszavalásával köszön el az elhunyttól és utána a család nevében, a családtagokat egyenként, nevükön felsorolva véglegesen és visszavonhatatlanul örök búcsút vesz szeretett halottjuktól.